5 byer på Mallorca, du ikke må gå glip af

Oplev Mallorcas 5 bedste byer med oplevelser for enhver smag

Hyggelige byer, smuk og varieret natur og dejligt klima. Udforsk den populære ø Mallorca, hvor Middelhavet glitrer i solen, og historie møder moderne charme. Her er de fem bedste byer på øen, du bare må opleve:
Hovedstaden og hjertet af øen, Palma, er en fortryllende blanding af kultur, historie og luksus. Gå ikke glip af den imponerende Palma Katedral med sin gotiske arkitektur, og det charmerende gamle kvarter, hvor snævre gader fører dig til hyggelige pladser og trendy butikker. Oplev også den livlige marina, hvor du kan nyde en forfriskende cocktail med udsigt over de fascinerende yachter.

Valldemossa

Dette maleriske bjerglandsby er indlejret i Tramuntana-bjergene på den vestlige side af øen, ca. 30 minutters kørsel fra Palma de Mallorca, og er berømt for det gamle karteuserkloster, der nu huser et museum, der fortæller historien om landsbyens rige arv. Byen har også været vært for flere prominente personer som Chopin og George Sand, som har boet der i en periode. Tag en spadseretur gennem de brostensbelagte gader og beundr de farverige blomsterkasser, der pryder de traditionelle stenhuse.

Sóller

Beliggende i en frodig dal omgivet af appelsinlunde, er Sóller en oase af skønhed og ro. Tag en tur med det historiske tog fra Palma til Sóller, der snor sig gennem bjergene og giver dig en fantastisk udsigt undervejs. I Sóller kan du udforske den charmerende bymidte med sin platanprydede promenade, besøge det imponerende Modernistiske Museum eller tage en svimlende køretur med sporvognen ned til kysten til Port de Sóller.

Alcúdia

En historisk perle på den nordlige del af øen, Alcúdia, byder på et væld af kulturelle oplevelser og naturskønne vidundere. Gå en tur langs byens middelaldermure, der omgiver det gamle kvarter, og udforsk de brostensbelagte gader fyldt med charmerende butikker og hyggelige caféer. Besøg også det imponerende romerske teater, der stammer tilbage fra det 1. århundrede f.Kr., og slå dig ned ved den smukke strand i Port d'Alcúdia for at nyde solen og havet.

Deià

Deià ligger på Mallorcas vestkyst, og byen er en magnet for kunstnere, forfattere og kreative sjæle. Denne maleriske landsby ligger højt oppe i bjergene og har en betagende udsigt over Middelhavet. Gå en tur gennem de smalle gader og opdag de mange kunstgallerier og håndværksbutikker, der pryder landsbyen. Besøg også den nærliggende Cala Deià-bugt for at nyde det klare blå vand og de afsides strande.
Uanset om du foretrækker kulturelle oplevelser, naturskønne eventyr eller afslappende stranddage, har Mallorca noget for enhver smag. Tag på opdagelse i disse fem uforglemmelige byer og oplev øens mangfoldige skønhed og charme.
Byg din rejse med Amelia, vores AI-rejseplanlægger