Kombiner Kroatien og Italien: Rejseekspertens tips

Fantastiske kyster, smuk natur, historiske seværdigheder og afslappet stemning. Rejs uden for boksen og kombiner det bedste fra Kroatien og Italien.

Rejseforslag:

• Dag 1-5: Rovinj i Istrien, Kroatien
I Rovinj venter 5 dejlige dage med solbadning, god mad, afslappet feriestemning og mulighed for udflugter.
• Dag 5-8: Caorle, Italien
Oplev lækre strande, mulighed for aktiviteter, besøg maleriske landsbyer og tag på udflugt til Venedig.
Du kan let tilpasse rejsen, så den passer præcis til dig!

Kroatien og Italien: Rovinj og Caorle

Fantastiske kyster, smuk natur, historiske seværdigheder og afslappet stemning. Kombiner det bedste fra Kroatien og Italien på denne herlige familieferie. Nyd først nogle dage ved havet lige uden for Rovinj, og tag derefter til Caorle i det nordlige Italien. Omkring Rovinj er der flere maleriske små landsbyer, som et besøg værd, hvis du vil lave lidt andet end at bade og nyde solen. Fra Caorle kan du tage til Venedig med en dagstur, og der er et vandland i nærheden samt shopping i Lignano. Der er også masser af muligheder for vandreture.

Tips og inspiration til Rovinj og Istrien

Hvordan kommer jeg omkring?
Det er lettest at komme omkring med egen bil, hvis du vil opleve meget af det, Istrien og Caorle har at byde på, så vi anbefaler, at du kører i egen bil. Alternativt kan du flyve til Pula og leje en bil og køre herfra, det tager ca. 40 minutter. Find de bedste priser på billeje.

Dag 1-5: Rovinj

Rovinj er en charmerende kystby, der har en smuk havn og en gammel bydel, der stammer fra middelalderen. Byen er også kendt for sin kirke St. Euphemia, der har en fantastisk udsigt over havet. Det første, du mærker er duften af fyrretræer og hav. Vi anbefaler at bo på det fine Resort Amarin med moderne og veludstyrede lejligheder beliggende ved havet, lige uden for centrum af Rovinj, men der er mange andre spændende muligheder, og du kan let skræddersy din rejse, så den passer til dig. I Rovinj venter 5 dejlige dage med solbadning, god mad, afslappet feriestemning og mulighed for udflugter.

Tips til seværdigheder i Istrien:

Bor du på Resort Amarin, kan du tage båden direkte fra hotellet til det centrale Rovinj. Nyd den charmerende lille landsby og dens rige udvalg af restauranter og drinks.
Brijuni National Park:
Ud for Pula ligger denne øgruppe, som er et beskyttet område med en enestående fauna og flora. Der er også historiske seværdigheder på øerne, som er blevet brugt af forskellige herskere og statsledere gennem historien. Man kan komme på en guidet sejltur ud at se øerne.
Pula Arena
En af de mest imponerende historiske seværdigheder i Istrien er amfiteatret Pula Arena. Det blev bygget i det 1. århundrede og er et af de bedst bevarede romerske amfiteatre i verden. Helt klart et besøg værd. Byen Pula har over 50.000 indbyggere og byder på et bredt udvalg af shoppingmuligheder.

Poreč
Dette er en anden charmerende kystby i Istrien, der også har en gammel bydel, der stammer fra middelalderen. Poreč ligger ca. 40 min. kørsel fra Rovinj, og byen er kendt for sin Euphrasius-basilika, der er på UNESCOs verdensarvsliste og som er en af de mest imponerende bygninger i regionen.
Motovun
Den lille middelalderby, der ligger ca. 50 min kørsel fra Rovinj, er beliggende på en bakketop og har en fantastisk udsigt over Istriens landskab. Byen er kendt for sin gamle bydel og den årlige filmfestival, der afholdes her.
Disse er blot nogle af de seværdigheder, du kan opleve i Istrien. Regionen har også masser af smukke strande, naturskønne vandrestier og gastronomiske oplevelser, der alle gør det til et fantastisk rejsemål.

Lim-kanalen ved Rovinj
Tag en sejltur på den naturskønne kanal, der løber langs kysten af Istrien, og den er kendt for sine stejle klipper og krystalklare vand. Kanalen er også kendt for sin friske fisk og skaldyr, der er fanget i vandet.

Dag 5-8: Caorle

Fortsæt rejsen til det vidunderlige Italien og Adriaterhavskysten med kilometerlange sandstrande og små byer, der er perfekte for familier. En af de mest maleriske landsbyer på denne kyst er Caorle.

Hvis du ønsker at gøre et stop undervejs, kan den slovenske landsby Lipica måske friste? Lipizzanerhestene stammer fra denne landsby, og der er et stutteri her, som stadig avler dem i dag. Find åbningstider og shows.

Hvis du foretrækker at se på smukke slotte og haver, er Miramare lige uden for Trieste et godt sted at stoppe. Hvis du har lyst til at shoppe, er Palmanova Village Outlet i Palmanova også en mulighed, hvor du kan købe alt fra designertøj, sko og tasker til legetøj. Det er ca. 220 km fra Rovinj til Caorle.
Caorle er en lille by og kommune beliggende på Adriaterhavskysten i Veneto-regionen i det nordøstlige Italien. Byen ligger omkring 50 km nord for Venedig og har en befolkning på omkring 12.000 indbyggere. I Caorle venter dejlige dage med sol, svømning og hyggelige gåture langs Caorles brostensbelagte gader og charmerende havn.

Tips til seværdigheder og aktiviteter i Caorle

Strandliv og aktiviteter
Caorle er kendt for sine smukke strande, som tiltrækker turister fra hele verden. Stranden strækker sig over flere kilometer og er meget ren og velplejet. Der er også mange aktiviteter, man kan deltage i, herunder svømning, solbadning, windsurfing og sejlsport.
Charmerende historisk by
Byen har også en charmerende historisk bydel med smalle gader, farverige huse og små butikker og restauranter. Der er en imponerende katedral, som dateres tilbage til det 11. århundrede, og som er et populært turistmål.

Tips til andre udflugtsmål i nærheden

Venedig
Tag en dagstur fra Caorle og besøg denne romantiske by. Gondoltur i Venedig er et must!

Vandland
Nyd en dag i det dejlige udendørs vandland Aquafollie
Portogruaro
Tag på udflugt til Portogruaro, en gammel landsby 30 minutter inde i landet.
Lignano
Nyd en shoppingtur i Lignano, ca. 45 min. fra Caorle.
Byg din rejse med Amelia, vores AI-rejseplanlægger