De bedste ting at lave i Krakow

Gå ikke glip af saltminen!

Er det dit første besøg i Krakow? Så er her de bedste tips.
Gå forbi statuen af Waweldraken, som spyr ild. Gå op og se på det kongelige palads lige ovenover, og gå derefter ind i centrum til Sukiennice, som er fuld af små markedsboder! På pladsen ligger også St Mary's Church, og hvis du tilfældigvis er her, når klokken slår, kan du lytte til trompeterne fra kirketårnet ovenover, som stopper brat midt i en melodi. Det skal symbolisere den mongolske invasion i 1241, hvor en trompetist fik en pil i halsen.
Omkring pladsen er der også masser af restauranter for enhver smag. De eventyrlystne kan prøve en af byens georgiske restauranter, et køkken, der knap nok har fundet vej til Danmark endnu, men som har et stærkt fodfæste i hele den tidligere østblok! Hvis du vil spise polsk mad på en mere hyggelig restaurant i byens centrum, er restaurant  Galicyjska en populær mulighed.
Lige omkring den gamle bydel finder du det, der engang var bymuren, men som nu er helt jævnet med jorden. Dette område, som hedder Planty, er nu blevet til en stor park, som glæder både unge og gamle!
For de shoppelystne ligger der lige nord for den gamle bydel et indkøbscenter, Galeria Krakowska, som byder på gode shoppingmuligheder til rimelige priser!

Lige under den gamle bydel ligger det gamle jødiske kvarter, Kazimierz. Her er der stadig syv synagoger, det næsthøjeste antal i Europa efter Prag. Der er også restauranter, som serverer typisk jødisk mad, ofte med akkompagnement af klezmermusik, som f.eks. restauranten  Klezmer-Hois.


Byen byder på en masse historie relateret til Anden Verdenskrig, bl.a. et besøg på Schindlers Fabrik, som mange genkender fra filmen Schindlers Liste.

Uden for byen ligger resterne af den mest berømte koncentrationslejr fra Anden Verdenskrig, Auschwitz. Der er daglige udflugter fra Krakow til lejren. For at være sikker på at få en plads, bør du forudbestille en udflugt, når du bestiller din rejse. Det kan du gøre på Sembo, når du har valgt dit hotel, inden du går til kassen.

En anden attraktion lige uden for Krakow er Wieliczka-saltminen, som var i drift fra det 13. århundrede og frem til 1990'erne. Minen er på Unescos verdensarvsliste og er et besøg værd - især når man går ind i St King's Chapel, en stor sal, hvor bl.a. da Vincis "Sidste nadver" er hugget ind i saltminens væg. Igen kan du forudbestille billetter gennem Sembo for at garantere adgang.
Byg din rejse med Amelia, vores AI-rejseplanlægger