Kør-selv-ferie gennem Frankrig: Fabelagtige landsbyer, lavendelmarker og riviera

Udforsk de tre store vinregioner Provence, Alsace og Bourgogne. Kombiner kultur, natur og strand, og oplev det bedste, Frankrig har at byde på.

Længes du efter duften af friskbagte croissanter? Drømmer du om at se de berømte store lavendelmarker i blomst? Tag bilen ned til smukke Provence, og stop ved flere interessante steder undervejs i både Tyskland og Frankrig. At tage på kør-selv-ferie gennem Europa er den bedste måde at se så meget som muligt på én rejse. Med denne rejseplan kan du bo i den pulserende universitetsby Göttingen og gå i de samme gader som Hollywood-stjernen Russell Crowe i Gordes i Frankrig. Brug den som inspiration og byg din egen version af rejsen, eller book den helt efter vores anbefalinger!

Göttingen, Tyskland (1 nat)

Den historiske universitetsby Göttingen i Tyskland er fuld af imponerende seværdigheder. Disse omfatter det statelige rådhus, St. Johannis Kirke og den smukke botaniske have. Byen byder også på et charmerende middelalderligt centrum, der er fyldt med prisvenlige restauranter, barer og butikker. Snup en kop kaffe på det hyggelige torv Markt, eller besøg den autentiske tyske restaurant Zum Szültenbürger og få en lækker wienerschnitzel.

Colmar, Frankrig (1 nat)

Colmar er måske en af Frankrigs smukkeste landsbyer, en fortryllende lille by i den franske vinregion Alsace. Landsbyen er kendt for sine maleriske kanaler, farverige bindingsværkshuse og charmerende brostensbelagte gader. Rygtet siger, at Colmar var inspirationen til Disney-filmen Skønheden og Udyret. Det er ikke så underligt, for dens gotiske og renæssancearkitektur, som Maison des Têtes og Unterlinden Museum, vil få dig til at føle, at du er i en eventyrlig verden.

Gordes, Frankrig (2 nætter)

Den maleriske landsby Gordes, også kendt som Provences Parthenon, er en populær destination for kultur- og naturelskere. Landsbyen ligger på en bakke ved foden af Vaucluse-bjergene og byder på en betagende udsigt over Luberon-bjergene. Gordes kan prale af middelalderlig arkitektur og berømte seværdigheder som Château de Gordes og kældrene i Saint Firmin-paladset. Lige uden for landsbyen finder du Abbaye Notre-Dame de Sénanque med sine smukke lavendelmarker. Det er godt at vide, at lavendlerne kun blomstrer mellem juni og august. Hollywood-filmen "A Good Year" blev indspillet i Gordes, og hvis du vil følge i Russell Crowe og Marion Cotillards fodspor, kan du få en drink eller et måltid på restaurant Le Renaissance!

Cassis, Frankrig (7 nætter)

Cassis, en idyllisk by på den franske riviera, tiltrækker besøgende med sit livlige havneområde og hyggelige restauranter langs havnepromenaden. Byens charmerende brostensbelagte gader, farverige bygninger og markeder med lokale produkter skaber en atmosfære af autentisk provencalsk kultur. Cassis imponerer med sin klippekyst og det turkisblå middelhavsvand, og sandstranden Plage de la Grand Mer byder på en fantastisk udsigt over slottet Château de Cassis. For de eventyrlystne er der flere nærliggende calanques (klippefyldte bugter) at udforske. En af dem, Calanque de Port Pin, ligger 45 minutters gang væk og er den perfekte dagstur for dem, der gerne vil se noget anderledes. Hvis du ikke har lyst til at gå, er der bådture ud til de forskellige bugter i løbet af dagen. I Cassis kan du prøve flere vandsportsgrene som dykning, snorkling og bådfiskeri, og byens omkringliggende bjerge og vinmarker giver mulighed for vandreture og vinsmagning.

Dijon, Frankrig (1 nat)

Udforsk sennepsbyen Dijon på din vej hjem! Dijon er hovedstad i vinregionen Bourgogne og det perfekte stop for enhver foodie. Byen er noget af et gastronomisk knudepunkt og kan prale af flere restauranter med Michelin-stjerner, som Cibo og L'Asperule. Dijon er også berømt for sin rige historie, smukke arkitektur og lokale vinproduktion. Beundr den storslåede katedral, eller nyd kunst og kultur på Musée des Beaux-Arts. Et must er at besøge det berømte Les Halles-marked, hvor man både kan købe og smage lokale delikatesser. Markedet er åbent på tirsdage, torsdage, fredage og lørdage.

Mainz, Tyskland (1 nat)

Mainz er en universitetsby fuld af historie, som ligger ved den smukke Rhinen. Byen er udnævnt til Tysklands officielle vinhovedstad og er fyldt med hyggelige taverner og vinkældre. Mainz har en stor, gammel bymidte og en storslået Rhin-flod. Byen er udnævnt til Tysklands officielle vinhovedstad og er fyldt med hyggelige taverner og vinkældre. Mainz har en stor, gammel bymidte og en storslået romersk-katolsk katedral, der blev bygget for over 1000 år siden. Den tyske by har også en livlig kunst- og musikscene med arrangementer for alle aldre. Om sommeren kan du slappe af i en liggestol på den kunstige Rheinstrand langs floden og bestille en kølig drink fra strandbaren.
Denne roadtrip gennem Tyskland og de franske vinregioner ned til Rivieraen byder på mange forskellige oplevelser. Oplev alt fra den maleriske landsby Colmar til de betagende lavendelmarker og vinmarker i Provence. Det er en tur, der kombinerer historiske seværdigheder, gastronomiske eventyr og naturskønne vidundere, hvilket gør det til en mindeværdig ferie langs både landskabet og kysten.
Byg din rejse med Amelia, vores AI-rejseplanlægger