Søg og book rejse

search
Chamonix
» Vores rejsemål » Frankrig » Alperne » Chamonix

Chamonix i Frankrig

Chamonix - skiløbernes paradis

Chamonix i Frankrig

Chamonix har været en central del af livet for alpinister i 200 år. De smukke omgivelser og Mont Blanc gør, at Chamonix-dalen er et af verdens mest besøgte steder for dem, der vil have den ultimative naturoplevelse. Chamonix kan lyde ekstremt, men du skal ikke lade dig afskrække. Her er noget til alle! Chamonix-dalen indeholder seks separate skiområder med varierende sværhedsgrad. Le Tour er et fint område med åbne brede bakker, og i Le Brèvant/Flégère finder du lange herlige pister på den solrige sydskråning.

Chamonix Byen med sin ægte alpehuse, sit myldrende folkeliv, sine butikker, caféer og restauranter er noget ud over det sædvanlige. Her er masser af aktiviteter for dem, som vil prøve noget andet en dag end skiløb. Hvad med para-gliding, isklatring eller hvorfor ikke bare koble helt af en dag med shopping eller en tur i det fine badehus. "Vi kan love dig, at du tager herfra mange erfaringer rigere og med et smil på læberne".

Les Houches Les Houches er den første by, du kommer til, når du kører ind i Chamonix-dalen. Her er skiløbet mere tilpasset familien, og der er mange aktiviteter. De seneste år er skisystemet udbygget, så du i dag skal bruge mange dage på at prøve alle bakkerne. Her er alle tænkelige muligheder inden for restauranter og butikker.

Argentiére Byen ligger næsten helt inde i dalen oven for byen Chamonix. Den store kabinebane kører op til Les Grands Montets, og det er der, du finder meget af det mere udfordrende skiløb. I byen er der en skøn afslappet stemning, og du finder mange mindre butikker og restauranter.

Tips til skiløbere Enhver løber, der er eventyrlysten, skal løbe op til Aiguille du Midi, der ligger i 3842 meters højde. Her har du en aldeles enestående udsigt over Mont Blanc-massivet. Det er svært at komme tættere på himlen! Hvis du også har booket en guide, så venter der dig en uforglemmelig off-piste f.eks. ned gennem dalen Vallée Blanche. Skiløbet i sig selv er ikke specielt avanceret. Enhver normalgod skiløber kan klare det. Naturoplevelsen er derimod noget af det mest spektakulære.

Interaktivt pistekort Hele skiområdet: http://world.chamonix.com/img/bigplanpistes.jpg Hvert enkelt område: http://www.chamonix.com/page.php?page=22&r=domaines_skiables&ling=en

Rejsetips Det er nemt at komme til Chamonix i egen bil. Vejene er fine hele vejen op til byen. Hvis du vælger at flyve, så anbefaler vi Genèves lufthavn, hvorfra vi gerne hjælper dig med at leje en bil. Det er også nemt med bussen (ca. 2 timer) direkte fra Genèves lufthavn, www.altibus.com eller www.chamonix-transfer.com. Husk bare på at have en god tidsmarginal til flyet hjem. Der går også tog til Chamonix, www.sncf.com.