London: Det skal du opleve

20+ oplevelser og seværdigheder i London, du ikke må gå glip af

Uanset om du kan er til kunst og kultur, shopping, gastronomi, fodbold eller musicals, eller en blanding af det hele, er London det perfekte rejsemål!
Opdelt i de livlige og særprægede områder i det nordlige, vestlige, sydlige og østlige London - samt det kommercielle og turistmæssige centrum i Central London - har hvert distrikt sine egne genkendelige kvarterer. Der er altid noget at se og gøre i London. Med noget af verdens bedste kunst, underholdning, shopping, spisesteder og historie er det umuligt at kede sig i London.
Lad os gå på opdagelse i de bedste ting at lave i London:

Hyde Park

Hyde Park er muligvis den mest berømte park i London, og den er en af de største. Parken har historisk betydning, da den har været vært for en række demonstrationer og protester, herunder protester fra Suffragetterne.
Parkens berømte Speaker's Corner er stadig besat af debatter, protester og performancekunstnere hver uge. Parken er hjemsted for flere mindesmærker samt to vandområder, hvoraf det mest berømte er Serpentine. Her kan du sejle i robåd, se en række svaner og få et frisk pust af frisk luft i byens centrum. Et must-besøg.

Westminster

Westminster betragtes som Londons politiske centrum og er hjemsted for Houses of Parliament og det verdensberømte Big Ben. Big Ben er navnet på den klokke, der har til huse i det ikoniske klokketårn, og den slår stadig hver time.
Du kan også finde Westminster Abbey her, som er åben for offentligheden de fleste dage. Mens du besøger disse vartegn, skal du sørge for at hvile fødderne på Parliament Square, hvor der står statuer af vigtige politiske personer, herunder Nelson Mandela og Winston Churchill.

Camden

Camden er et velkendt kulturelt kvarter i det nordlige London. Den er kendt for sin alternative kultur og er fyldt med både goths, punkere, rockabillies og turister. Camden har et livligt body mod-fællesskab, og du finder en række piercing- og tatoveringsbutikker i denne del af byen.
Camden Market er eklektisk og mangfoldigt og byder på street food fra internationale køkkener og masser af boder, der sælger nipsgenstande og unikke kunstværker, som du kan tage med hjem. Rod rundt i vintage tøjstativer, find en brugt bog til at tage med på rejsen, eller besøg en af byens bedste veganske bagerier hos Cookies And Scream.
Efter din shoppingtur kan du slentre ned til Camden Lock for at slappe af ved Regent's Canal eller gå langs vandet hele vejen til King's Cross.

London Eye

En tur til London er ikke komplet uden et besøg på det ikoniske London Eye. Eye blev oprindeligt bygget for at fejre årtusindskiftet og er et kæmpe pariserhjul, der byder på en fantastisk udsigt over byen. Om natten er hjulet oplyst i årstidens farver og er centrum for Londons årlige nytårsfyrværkeri.
Du kan dele en af de rummelige kapsler med andre ivrige besøgende, eller du kan købe en privat kapsel til dig og en særlig person. Kombinér dit besøg i The Eye med en tur til det tilstødende London Aquarium, hvor du kan se vanddyr fra hele verden, herunder vandmænd, søheste og krokodiller.

Soho

Soho har længe været kendt som base for Londons sexindustri. Området er nu det mest populære sted for natteliv, selv om der stadig er nogle sexbutikker spredt ud hist og her, hvilket giver Soho en dejlig risikabel stemning. Soho betragtes ofte som centrum for byens LGBTQ*-miljø med masser af bøsse- og lesbiske barer, som du kan tjekke ud, når solen går ned.
Ud over barer og klubber har Soho også en række teatre, jazzbarer og restauranter, som man kan udforske, hvilket gør det til et kulturelt hotspot. Den tætte beliggenhed i nærheden af Leicester Square betyder, at det også er et godt sted at tage et par drinks efter et teaterstykke eller en forestilling.
Om dagen mister Soho ikke noget af sin charme. Her finder du masser af musikbutikker, små caféer og maleriske bagerier. Stop for en kop kaffe og kager på Old Compton Street, hvor du kan se på mennesker på perfekt vis.

Shoreditch

Shoreditch er et af de mest trendy områder i London, der for nylig har gennemgået en omfattende fornyelse. Det er nu et af de hotteste steder i byens natteliv og et af de fedeste steder at bo i London.
Det er fyldt med barer og spisesteder og er det perfekte sted at tilbringe en dag og en aften. Tjek Trapeze ud, en bar med cirkustema, der serverer endeløst opfindsomme drinks ud af popcornbøtte-lignende kopper.
For popkulturelskere er der Far Rockaway, en afslappet bar og restaurant fyldt med tegneserier, bandplakater og en regelmæssig 90'er-aften. Du kan også besøge Blues Kitchen, hvor du kan få en bluesaften med klæbrige ribs og andre amerikanske grundvarer.

Hampstead Heath

Hampstead Heath er en af de største parker i London og dækker hele 790 hektar. Den ligger på toppen af et af de højeste punkter i London og byder på en fremragende udsigt over byen fra Parliament Hill.
Heath har græsklædte marker, skovområder og en række store damme. Det er det bedste sted at opleve naturen i London med masser af dyreliv rundt omkring og små skove, som man kan fare vild i.
Der er svømmelidos for dem, der har mod på at svømme udendørs i det gode britiske vejr. Historiefans kan besøge Kenwood House, et historisk, stateligt hjem, der er kendt for sin kunstsamling.

Det britiske filminstitut

BFI - eller British Film Institute - er et must for filmelskere. BFI ligger på den evigt populære Southbank og er det perfekte sted at slappe af efter en spadseretur langs havnefronten og nyde kulturen og atmosfæren i denne pulserende del af byen.
BFI viser film hver dag, lige fra mainstream blockbusters til genudsendelser af kultklassikere og engangsvisninger af indiehits. Der er også et bibliotek og en butik for dem, der gerne vil tage deres film alvorligt. BFI har også sin egen bar og restaurant ved floden, hvor du kan spise et lækkert måltid eller snakke om de seneste filmudgivelser over nogle drinks.

Krydstogt på Themsen

Themsen er Londons livsnerve og har bragt industrien til byen i århundreder. Den er Englands længste flod og munder for enden ud i Nordsøen. Den har været base for bosættelser siden forhistorisk tid, og den har været af strategisk betydning for romerne og de engelske konger samt under begge verdenskrige.
Der er en række selskaber i London, der tilbyder krydstogter på Themsen. Krydstogterne sejler så regelmæssigt som hvert 30. minut fra flere vigtige steder. Krydstogterne passerer flere vigtige sightseeingsteder, herunder Tower Bridge, Houses of Parliament og London Eye.
Nogle krydstogter sejler om natten, så du kan se seværdighederne i levende lys, mens andre krydstogter serveres med et måltid eller afternoon tea. Det er en dejlig og unik måde at se byen på, mens man sejler langs den historiske Themsen.

Sherlock Holmes-statuen, Baker Street

En af de kulturelle grundpiller i London er Baker Street, der er bedst kendt som den gade, hvor Arthur Conan Doyles berygtede detektiv Sherlock Holmes boede.
I dag kan du finde et Sherlock Holmes-museum i nærheden af undergrundsstationen, som er særligt populært efter BBC's genindspilning af "Sherlock".
Madame Tussauds ligger lige rundt om hjørnet, det internationalt berømte voksmuseum, hvor du kan posere med dine yndlingsberømtheder.
Bagefter kan du flygte fra menneskemængderne på Baker Street i den nærliggende Regent's Park eller ved at klatre op ad Primrose Hill, hvor du får Londons mest spektakulære udsigt over byen.

Brixton Academy

For dem, der er på jagt efter livemusik, har London tusindvis af unikke spillesteder at byde på. Spillestederne spænder over alle nicher, eller du kan bare tage til en åben aften på en lokal pub og se nogle up-and-coming musikere. Et af de bedste spillesteder i byen er dog Brixton Academy i det sydlige London.
Akademiet var oprindeligt et teater og en biograf kaldet Astoria, der åbnede i 1929. Halvtreds år senere blev stedet til Academy og er nu vært for nogle af de største rock- og popnumre i verden.
Blandt de kunstnere, der har spillet på Brixton Academy, kan nævnes The Clash, Sex Pistols, New Order og Madonna. The Smiths spillede deres sidste koncert nogensinde på Brixton Academy. Dette er det mest populære musiksted, hvis du vil se noget livemusik i London.

Brick Lane Street Art

Brick Lane er hjertet af Londons bangladeshiske samfund. Brick Lane er et utroligt mangfoldigt kvarter med vejskilte på både engelsk og bengali og er kendt for sine mange karryhuse.
Det er det perfekte sted at finde noget krydret at spise, men sørg for at gå til en af de mange slikbutikker for at få nogle autentiske sydasiatiske desserter. Området byder også på en række trendy barer samt regelmæssige markedspladser, der tiltrækker et ungt og fashionabelt publikum.
Hvis du vil have et kunstfix, kan du gå rundt om hjørnet og finde Whitechapel Gallery - eller gå på jagt efter de mange gadekunstværker på Brick Lane og de tilstødende gader.

Chinatown

Londons Chinatown findes omkring Gerrard Street, der ligger mellem Soho og Leicester Square. Med sine kinesiske lanterner og iøjnefaldende røde buer er det svært at overse dette pulserende kvarter. Chinatown er fyldt med autentiske asiatiske restauranter samt supermarkeder og hemmelige barer, og der er altid noget nyt at udforske i Chinatown. Hvis du vil have et stykke ægte asiatisk køkken, kan du prøve HK Diner, hvor du får lækker stegt and, god service og store portioner. De serverer også bubble tea, en asiatisk trend, der for nylig har fejet hen over byen!

Brixton's Electric Avenue

Electric Avenue er en gade i Brixton i det sydlige London, som er berømt, fordi den var den første markedsgade i London, der blev oplyst af elektricitet. Den har givet anledning til Eddy Grant's nummer 1-sang og har været centrum for nogle dele af Londons historie, herunder Brixton-raceoptøjerne i 1981. I dag er Electric Avenue hjemsted for Brixton Market, et mangfoldigt og eklektisk fødevaremarked.
Bagefter kan du tjekke resten af kvarteret ud. Brixton har et væld af små forretninger, der sælger unikke, skæve og håndlavede ting. Dette er et af de mest forskelligartede områder i London og et fremragende sted at shoppe eller høre noget livemusik.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus er umiddelbart genkendelig, et torv fyldt med skarpe lys og store elektroniske skærme. Piccadilly Circus har været et travlt sted i London siden det 17. århundrede, hvor det var et handelscentrum.
I dag er det stadig hjertet af West End, og fra Piccadilly Circus er der nem adgang til nogle af Londons største teatre og natklubber, herunder Criterion Theatre. Eros-statuen i midten af cirkus er i sig selv et populært mødested og turistmål.
Besøg Ripley's Believe it or Not-museet på Piccadilly Circus for at lære nogle nye fakta og se verdens mærkeligste ting. Trocadero huser en spillehal og nogle niche-butikker, der kan tilfredsstille enhver popkulturel trang.

Oxford Street

Oxford Street er ikke kun Londons bedste sted at shoppe, men er også Europas travleste shoppinggade. Den har 300 butikker og modtager over 500.000 besøgende hver dag.
Shop 'til du falder ned' i designerbutikker og internationalt kendte stormagasiner som Debenhams og House of Fraser. Selfridges har indviklede og smukke vinduesudstillinger, der skifter med årstiderne. De har ofte interaktive vinduer og værker af anerkendte kunstnere.
Omkring jul oplyser julebelysningen på Oxford Street dine shoppingture og giver aftenerne lidt glitter.

Leicester Square

Gå i Hollywood-stjernernes fodspor ved at aflægge Leicester Square et besøg. Pladsen er mest berømt for at være vært for filmpremierer på nogle af de største blockbusters. Faktisk har pladsen været et hotspot i London siden 1670 og et underholdningscenter siden det 19. århundrede.
Pladsen er omgivet af en række biografer med nogle af byens største lærreder samt en række restauranter. Haven i midten af pladsen er perfekt til at køle sig ned i om sommeren eller hvile fødderne efter en lang dag med at udforske London.
Besøg Prince Charles Cinema, hvor du kan se kultfilm, synge med på filmforevisninger og episke maratonaftener. Leicester Square er også vært for festlighederne i forbindelse med det kinesiske nytår, hvor du kan se traditionelle dansende drager og fare vild i menneskemængden.

Gallerier

National Gallery, Trafalgar Square
London er en ideel by for kunstelskere med så mange gallerier at besøge, der byder på det bedste inden for klassisk og moderne kunst. De fleste af byens gallerier er gratis for besøgende, herunder National Gallery på Trafalgar Square. National Gallery har noget for enhver smag med værker af da Vinci, Turner, van Gogh og Rembrandt på udstillingen.
Hvis du vil se meget moderne kunst, kan du besøge Tate Modern på Southbank. Selve bygningen er et kunstværk, der tårner sig op over havnefronten. Indenfor kan du finde værker af Picasso, Klee og Delauney. Galleriet har også spændende midlertidige udstillinger på alle etager i bygningen, hvilket gør det til det perfekte sted for et kunstfix.

Harrods

Harrods er et af Londons mest berømte stormagasiner, som især er kendt for at betjene eliten og de superrige. Siden åbningen i 1824 har Harrods' kunder været Oscar Wilde, Laurence Olivier og den kongelige familie.
Luksus er fordelt på flere etager, der er stilfuldt indrettet gennem Harrods' temahaller. I madhallen sælges forkælende delikatesser fra fersk kød og ost til overlegen marmelade og patéer. Den egyptiske hal sælger mode i overdådig stil, så du føler dig som en farao, når du går igennem den.
Til jul sammensætter Harrods en række luksuriøse julekurve fyldt med lækkerier for at gøre festlighederne endnu mere specielle. Udforsk bygningen, og gå vild, mens du shopper overdådige parfumer, børnelegetøj og endda kæledyr i Londons mest eksklusive stormagasin.

Platform 9 ¾ - Harry Potters togstation

King's Cross er et af byens travleste steder med en togstation, der har været åben siden 1852 og betjener store dele af landet. Nylige renoveringer har givet stationen et slankt, moderne udseende - prøv at finde den skjulte tunnel med vægge, der lyser op med kunst.
Men for mange mennesker rundt om i verden er King's Cross bedst kendt for noget andet: stationen, som Harry Potter bruger til at rejse til Hogwarts. Nu kan du besøge Platform 9 ¾ i virkeligheden, på King's Cross togstation.
Stil dig ved siden af en bagagevogn, der forsvinder på magisk vis ind i væggen, og få taget et billede for at mindes din troldmandsrejse for evigt! Glem ikke at tage husets farver på.

Museer

Naturhistorisk museum
London er en af de bedste kulturbyer i verden med en række gratis museer, som du kan nyde. På Exhibition Road i South Kensington kan du finde mange museer tæt på hinanden.
Start med Natural History Museum og posér til et billede med det berygtede Diplodocus-skelet i den store sal. Gå på opdagelse i museet og find gamle fossiler og udstoppede dyr, herunder en kopi af en dronte.
Bagefter kan du gå til Science Museum ved siden af og få praktiske aktiviteter og undersøge de videnskabelige fremskridt gennem tiderne.
En kort spadseretur til Victoria and Albert Museum (V&A) vil flytte fokus til kulturhistorien.
På V&A-museet kan man se kunstværker samt mode og levende redskaber fra hele verden. Her kan du finde kunststuderende, der flittigt skitserer de klassiske statuer og jernarbejder.
Endelig skal du besøge British Museum, hvor du kan se Rosetta-stenen, mumificerede rester og udforske århundreders arkæologiske opdagelser.
Samsung Digital Discovery Centre er perfekt for børn med hundredvis af gratis aktiviteter, hvor man kan udforske historie og kultur gennem moderne teknologi.

Bond Street

Bond Street er forbundet med Oxford Street og er et populært shoppingområde i sig selv. Bond Street adskiller sig fra Oxford Street i sit udvalg af butikker, hvor der er langt større fokus på det eksklusive og designerne. Bond Street er en af de dyreste shoppinggader i London og er et besøg værd for at få en smagsprøve på det overbærende.
Dørmænd står tålmodigt uden for mange butiksindgange. Diamanterne glitrer i vinduerne hos urmagere, juvelerer og endda håndtaskeforretninger. På denne gade finder du Tiffany's samt flagskibsbutikkerne for Cartier og Ralph Lauren.
Efter en smule vinduesshopping - eller efter at du har været ude at flashe pengene - kan du posere med statuen af Winston Churchill og Franklin D. Roosevelt, der forestiller de allierede på en bænk. Afslut din tur til Bond Street med at opsøge Londons ældste udendørs skulptur over indgangen til Sotheby's. Denne skulptur er fra det gamle Egypten og er over 3.000 år gammel.

Buckingham Palace

En tur til London er ufuldstændig uden en spadseretur gennem Green Park for at få et glimt af Buckingham Palace. Paladset har været hjemsted for den britiske kongefamilie siden 1837. Det har 775 værelser og den største private have i London.
En del af paladset er åbent for besøgende, så du kan se et lille stykke af den royale livsstil. Udenfor kan du se det verdensberømte vagtskifte. Denne procedure finder sted et par gange hver dag og er en fantastisk mulighed for at være vidne til en historisk tradition og den kongelige vagts yderste disciplin - som alle er iført det ikoniske London-bjørneskind.

Londons natteliv

London er en pulserende metropol både om dagen og om natten. Der sker altid noget, selv efter mørkets frembrud, lige fra engangsarrangementer til klubaftener. Når solen går ned, tændes Londons lys og giver byen en magisk belysning.
Se St Paul's Cathedral oplyst efter mørkets frembrud, eller besøg den gotiske arkitektur i Big Ben og Westminster Cathedral. Tag til Soho og West End for at opleve et summende natteliv blandt de store neonskilte.
London er en uudtømmelig kilde til oplevelser og seværdigheder - det er en by, der imponerer, uanset om du besøger den for første gang eller for 20. gang. Der er altid noget nyt at se og opleve i London.
Byg din rejse med Amelia, vores AI-rejseplanlægger