Nordens storbyer - Det skal du ikke gå glip af

En kør-selv-ferie til Sverige og Norges storbyer giver dig mange varierede oplevelser

Storbyliv, trendy caféer, hyggelige butikker, sjove seværdigheder og grønne oaser midt i byen. Sverige og Norges storbyer har utroligt meget at byde på, uanset om du er til kultur, forlystelser eller shopping. En kør-selv-ferie til Nordens storbyer vil give dig et fantastisk indblik i Sverige og Norges skønhed og kultur. Med Stena Line kan du sejle til Gøteborg og starte din kør-selv-ferie, hvor du får set de spændende storbyer Gøteborg, Stockholm og Oslo.

Her er et forslag til, hvad du kan opleve på en bilrundtur til Nordens storbyer på en uge.

Gøteborg

Start din tur i Sveriges næststørste by, Gøteborg. Byen ligger smukt ved vestkysten og er kendt for sin charme og hyggelige atmosfære. Besøg Nordens største forlystelsespark, Liseberg, og få en sjov dag med masser af fart og spænding. Du kan også slappe af i den grønne oase, Göteborgs Botaniska Trädgård, eller tage en tur til Slotsskogen, et stort natur- og rekreationsområde midt i byen. Gøteborg er også et paradis for shopping og gastronomi, så glem ikke at udforske de hyggelige butikker og restauranter.Linköping

På vej til Stockholm kan du tage en overnatning i Linköping. Byen er kendt for sin smukke natur og sine historiske seværdigheder. Besøg f.eks. Linköpings Domkirke, som er en af Sveriges største kirker, eller tag en tur til Gamla Linköping, en velbevaret gammel bydel med charmerende gamle huse og hyggelige gader.

Stockholm

Stockholm er en af de smukkeste storbyer i verden, bygget på små skærgårdsøer. Besøg den gamle bydel, Gamla Stan, med sine smalle gader og farverige huse, eller tag en tur til Skansen, verdens ældste frilandsmuseum, hvor du kan opleve svensk kultur og historie. Du kan også tage en sejltur mellem de 14 skærgårdsøer, besøge Vasa-museet, hvor du kan se et velbevaret 1600-talsskib, eller tage en tur til Djurgården, Stockholms grønne oase, hvor du kan gå en tur i parken eller besøge en af de mange museer.Karlstad

På vej til Oslo kan du tage en overnatning i Karlstad. Byen ligger ved Vänern, Sveriges største sø, og er kendt for sin smukke natur og sit afslappede tempo. Besøg f.eks. Karlstads Domkirke, som er en af Sveriges største kirker, eller tag en tur til Mariebergsskogen, en stor park med skov, søer og legepladser.Oslo

Kør herefter til Norges hovedstad, Oslo. Byen ligger smukt ved Oslofjorden og byder på en masse spændende seværdigheder. Besøg f.eks. Vigeland-skulpturparken, hvor du kan se mere end 200 skulpturer af den norske kunstner Gustav Vigeland, eller tag en tur til Holmenkollen, hvor du kan se det berømte skisportssted og nyde en fantastisk udsigt over byen og fjorden. Du kan også tage en tur til Frognerparken, en stor park med skulpturer og grønne områder, eller besøge Bygdøy, en halvø med mange museer og smukke strande. Oslo har en hyggelig atmosfære, og du vil straks føle dig hjemme her.


Hvis du er til shopping, er Karl Johan Gaden det rette sted at gå hen. Her kan du finde en skøn blanding af kendte mærkevarebutikker og spændende designbutikker – og i sidegaderne kan du finde små unikke specialbutikker, som lokker med sjove tilbud og lækre varer. Der er også det store shoppingcenter, ”Oslo City”, hvor du finder 90 butikker samlet under ét tag.
Efter to overnatninger i Oslo kan du køre til Gøteborg og tage færgen retur til Frederikshavn.

Dette var et forslag til, hvordan du kan få en rigtig god uge til at gå i Sverige og Norge. Ha’ en rigtig god tur!

Et par gode råd for at gøre din rejse endnu bedre:

Hvis det passer dig bedre, kan du vende turen om og starte turen i Oslo. Du kan også tilføje ekstra nætter undervejs - det er nemt at gøre med Sembos alt-i-en-planlægger.

Du kan også sejle ud/hjem via Grenå/Halmstad og starte her – fra Halmstad er der 140 km til Gøteborg.

Book overnatning hjemmefra, så slipper du for at tænke på det under turen, og du kan slappe af og nyde turen endnu mere.

Afstande

Gøteborg- Linköping: 274 km

Linköping - Stockholm: 197 km

Stockholm - Karlstad: 312 km

Karlstad - Oslo: 217 km

Oslo - Gøteborg: 295 km

Se rejseforslag til kør-selv-ferie til nordens storbyer
Byg din rejse med Amelia, vores AI-rejseplanlægger