1 / 10

Rejser til Warszawa

Mød det nye warszawa!

Om Warszawa, Warszawa - det østlige Polen

Glem alle fordomme om gamle, triste og grå gader. I de senere år er Warszawa blomstret op og har fået et rigt shopping- og udendørsliv. Bo centralt og rigtigt godt med Sembo.

Gå rundt i trange, hyggelige gader i den gamle by. Besøg de russiske markeder og gør et fund, som formentlig er en piratkopi. Bydelen Praga er et besøg værd. Tidligere var det fattigt, nu er det et bohememiljø. Spis og drik godt og billigt i en af de trendy steder på Foksal, som er en tværdage til hovedgaden Nowy Swiat.

Trange stræder og smukke bygninger Start med den gamle by, som er et malerisk og hyggeligt kvarter. Alle bygninger blev ødelagte under 2. verdenskrig, men men hjælp fra fotografier og malerier er området blevet genopbygget. Når man slentrer rundt på de små pladser og de trange stræder, får man fornemmelsen af at være i en rigtig middelalderby. Fra kongeslottet, som blev genopbygget i 70'erne, fører kongevejen ca. 4 km til det kongelige sommerpalads, Lazienki. Langs vejen er der utallige seværdigheder som paladser, kirker og monumenter.

Shop billigt! At handle i Warszawa er stadig forholdsvis billigt. På Al Marszalkowska finder du et af byens største shoppingcentre, Galeria Centrum, lige over for Kultur- og Videnskabspaladset. Fra centret til hovedgaden Nowy Swiat går gågaden Chmielna, som er omkranset af specialbutikker og håndværksforretninger. I Nowy Swiat finder du forskellige butikker blandet med dejlige caféer. Er du ude efter souvenirs eller rav, skal du gå rundt og kigge i den gamle by. På den anden side af floden finder du det russiske marked på Stadion Dziesieciolecia. Her kan du shoppe til meget lave priser, men meget af det, der sælges, er piratkopier.

Pirog og surkål Pirog er nationalret nummer et. De er enten fyldt med kød eller med kål. Begge dele er godt! Ellers findes der gryder med f.eks. bigos (jægergryde) eller supper som barszcz (rødbedesuppe) i forskellige udformninger. Maden er ganske tung men vellavet og billig. I dag er der også mange restauranter med udenlandske køkken. Traditionelle restauranter finder du i den gamle by, mens de mere moderne og udenlandske restauranter ligger i tværgaderne til Nowy Swiat, f.eks. Foksal. I bydelen Praga på den anden side af floden springer der trendy caféer, restauranter og barer frem som svampe op af jorden.

Du keder dig aldrig i Warszawa! Opera, teater og ballet til dig,s om er klassisk interesseret. Teatr Wielki – Opera Narodowa (Store Teater – Nationaloperaen) er Polens fornemste teater- og balletscene. De mest populære barer og natklubber ligger på eller omkring Mazowiecka. Kan du lide soul, skal du gå på natklubben Labo og lige ved siden af ligger Zoo, som spiller moderne house. Vil du lytte til jazz skal du gå på Jazz Bistro på en tværgade, ul Piekna 20.

Sembo kan lide En speciel drik her er varm øl, Grzane piwo, krydret med kanel og nellike. Den polske variant af gløgg?

For en surrealistisk oplevelse skal du besøge caféen W Oparach Absurdu på ul Zabkowska 6 i Praga. Stedet finder du ved at kigge på facaden, hvor der en stor, sort, behåret edderkop. Skør indretning, midlertidige kunstudstillinger og i skrivende stund med bananer fra loftet.

Kort over Warszawa

Populære boliger

Byg din rejse med Amelia, vores AI-rejseplanlægger