Søg og bestil rejse

search
Hvor vil du rejse hen?
Hvornår vil du rejse?
Rejsende  

Skønne skiferier

Skiferier for hele familien!
LÄS MER

Skønne skiferier

Skiferier for hele familien
Skidresort
Skidresort

Skiferie i Kläppen 23/24

Book en skiferie til Kläppen i Sälen - vælg mellem hotel, lejlighed og hytte.

Find skiferie i Kläppen

Kläppen: Skiløb i 4 verdenshjørner, familieejet og hyggeligt

Kläppen er Sveriges sjettestørste skisportssted. Det er familieejet, og der er en helt speciel og hyggelig stemning her. Børnefamilier kommer her for at stå på ski på brede, velpræparerede pister med forskellige sværhedsgrader for at imødekomme alle niveauer. Det, der gør Kläppenberget unikt, er, at der er pister i alle fire verdenshjørner og skove, der beskytter mod både vind og kulde.

Book ophold

Book ophold inkl. færge

Hoteller og hytter i Kläppen


Gusjönbyns stugby
Gusjönbyns stugby ligger i gåafstand til både pisterne og Gondol Sälen, udlejning, reception og dagligvarebutik. Om sommeren ligger Kläppens campingplads med minigolfbane, kanoudlejning og iskiosk et par minutter fra hyttebyen. Antal senge: 4-8 Afstand til lift (m): 500-800
Book ophold
Book ophold inkl. færge

Gusjönbyns stugby

Gusjönbyns stugby

Gusjönbyns stugby ligger i gåafstand til både pisterne og Gondol Sälen, udlejning, reception og dagligvarebutik. Om sommeren ligger Kläppens campingplads med minigolfbane, kanoudlejning og iskiosk et par minutter fra hyttebyen.
Antal senge: 4-8
Afstand til lift (m): 500-800

Book ophold

Book ophold inkl. færgeMitt I Pisten
Et af Kläppens mest populære familieområder ligger øverst i børneområdet. Med transportliften Höken kommer du direkte til de grønne pister i Kläppen. Hvis du vælger en af skivejene, er du i børneområdet på få minutter. Ud over hurtig adgang til børneområdet er hytterne rummelige med åbent opholds- og soveloft, perfekt til den store familie! Antal senge: 8-10 Afstand til lift(m): 50-200 (transportlift) 
Book ophold
Book ophold inkl. færge

Mitt I Pisten

Mitt I Pisten

Et af Kläppens mest populære familieområder ligger øverst i børneområdet. Med transportliften Höken kommer du direkte til de grønne pister i Kläppen. Hvis du vælger en af skivejene, er du i børneområdet på få minutter. Ud over hurtig adgang til børneområdet er hytterne rummelige med åbent opholds- og soveloft, perfekt til den store familie!
Antal senge: 8-10
Afstand til lift(m): 50-200 (transportlift) 

Book ophold

Book ophold inkl. færgeHorrmundberget
Hvis du ønsker at komme væk fra det hurtige tempo på alpinbakkerne, er Horrmundberget det rette sted for dig. Her kan du slappe af og nyde skovens ro og fred. Hytterne ligger med stor afstand til hinanden, tæt på både transportliften og langrendsløjperne. Antal senge: 4-10 Afstand til lift (m): 50-2000 
Book ophold
Book ophold inkl. færge

Horrmundberget

Horrmundberget

Hvis du ønsker at komme væk fra det hurtige tempo på alpinbakkerne, er Horrmundberget det rette sted for dig. Her kan du slappe af og nyde skovens ro og fred. Hytterne ligger med stor afstand til hinanden, tæt på både transportliften og langrendsløjperne.
Antal senge: 4-10
Afstand til lift (m): 50-2000 

Book ophold

Book ophold inkl. færgeTranangårdarna
Tranangårdarna tilbyder den perfekte kombination af nærhed og komfort. Lejlighederne står klar på Tranantorget i december 2022 og tilbyder destinationens bedste ski-in & ski-out-placering. Med gondolens mellemstation lige uden for døren og i gåafstand til både reception, restaurant, købmand og skiskole, kan dit ophold ikke være andet end bekvemt. Antal senge: 8 + 1 Afstand til lift (m): 50 
Book ophold
Book ophold inkl. færge

Tranangårdarna

Tranangårdarna

Tranangårdarna tilbyder den perfekte kombination af nærhed og komfort. Lejlighederne står klar på Tranantorget i december 2022 og tilbyder destinationens bedste ski-in & ski-out-placering. Med gondolens mellemstation lige uden for døren og i gåafstand til både reception, restaurant, købmand og skiskole, kan dit ophold ikke være andet end bekvemt.
Antal senge: 8 + 1
Afstand til lift (m): 50 

Book ophold

Book ophold inkl. færgeSjungarbacken
Sjungarbackens velindrettede lejligheder i to etager ligger centralt i anlægget, i gåafstand til både pister og gondol, den oplyste løjpe Älvspåret, receptionen, skiudlejning, butikker og restauranter. Sauna i separat bygning i en gårdhave kan bookes. Lejlighederne i plus-konceptet har også adgang til udendørs jacuzzi, spabad, legerum og spillerum. Antal senge: 4-6 Afstand til lift (m): 50-250
Book ophold
Book ophold inkl. færge

sjungarbacken

Sjungarbacken

Sjungarbackens velindrettede lejligheder i to etager ligger centralt i anlægget, i gåafstand til både pister og gondol, den oplyste løjpe Älvspåret, receptionen, skiudlejning, butikker og restauranter. Sauna i separat bygning i en gårdhave kan bookes. Lejlighederne i plus-konceptet har også adgang til udendørs jacuzzi, spabad, legerum og spillerum.
Antal senge: 4-6
Afstand til lift (m): 50-250

Book ophold

Book ophold inkl. færgeKläppens stugby
Hvis du er på udkig efter en lidt mindre indkvartering, kan vi anbefale hytterne i Kläppens stugby. Denne hytteby er et hyggeligt område, hvor hytterne ligger tæt på hinanden. Her er du tæt på pisterne, langrendsløjperne og børneområdet. Antal senge: 4-8 Afstand til lift (m): 20-200 meter
Book ophold
Book ophold inkl. færge

Kläppens stugby

Kläppens stugby

Hvis du er på udkig efter en lidt mindre indkvartering, kan vi anbefale hytterne i Kläppens stugby. Denne hytteby er et hyggeligt område, hvor hytterne ligger tæt på hinanden. Her er du tæt på pisterne, langrendsløjperne og børneområdet.
Antal senge: 4-8
Afstand til lift (m): 20-200 meter

Book ophold

Book ophold inkl. færgeSkiferie på Kläppen i Sälen
 Kläppen Ski Resort er Sveriges største familieejede skisportssted og det 6. største skisportssted i Sverige. Når du kommer sydfra, er Kläppen det første feriested, du kommer til i Sälen. Det, der adskiller Kläppen og Kläppenberget fra mange andre feriesteder, er, at det ikke er et almindeligt bjerg - men et bjerg, der er bygget til skiløb. 
Familien Eriksson
Det er familien Eriksson, der har skabt Kläppen. Det hele startede i 1982, da Per Eriksson pulserede rundt på Kläppen i snesko. Hans store visioner fra 1982 er nu blevet til virkelighed. Kläppen har altid været et familieprojekt, eller rettere sagt - et liv for familien Eriksson. Per Erikssons søn, Gustav Eriksson, har nu haft rollen som administrerende direktør i et par år, og Gustavs kone Lena Eriksson er HR-chef på resortet. Erikssons tre børn tilbringer som alle andre børn i Sälen næsten al deres fritid på Kläppen. Det bedste fritidscenter i verden! Men Erikssons er ikke de eneste, der ønsker at udvikle Kläppenberget. Sammen med familien er der en tæt knyttet gruppe af kolleger og venner, som alle har et passioneret engagement i resortet. 
Kläppen Ski Resort er bygget omkring et bjerg med pister i alle retninger. Feriestedet er beliggende i en skov, hvilket beskytter det mod vinden og gør, at sneen kan blive længere på pisterne. Kläppen byder på varieret skiløb for unge og gamle. Der er også flere hyggelige langrendsløjper på i alt 37 km for dem, der ønsker et andet tempo.
Gondol Sälen
En anden oplevelse er transporten fra dalen til toppen med Gondol Sälen. Takket være gondolbanens 47 gondoler med en kapacitet på 2.400 personer i timen er det sjældent, at der er køer i liften på resortet. Et andet stort plus er, at hver gondol har elektrisk opvarmede sæder, hvilket gør turen både behagelig og genopbyggende før den næste tur. 
Troll & Trolla
Når børnene er der, vil de stifte bekendtskab med Kläppens store personligheder, de magiske figurer Trolle og Trolla. Ud over at være i børneområdet vil troldene optræde med en række farverige og lærerige forestillinger i løbet af ugen og invitere børnene til at synge med og interagere.
Kläppen Snowpark
En anden faktor, der har sat Kläppen Ski Resort på skikortet, er de berømte og prisbelønnede parker: Kläppen Snowpark, Junior Snowpark og Blue Line. Førstnævnte er udpeget som National Arena for Freeskiing og Snowboarding og er stedet, hvor både de nationale snowboard- og freeskiinghold afholder mange af deres camps. Hvis du er heldig, kan du møde den svenske snowboardstjerne Sven Thorgren, som er en af Kläppens ambassadører.
Vinteraktiviteter
Start dagen tidligt med morgenski i det nypræparerede og uberørte Manchester efterfulgt af en luksuriøs morgenbuffet på Restaurant Halster. For dem, der ønsker en anderledes oplevelse, anbefaler vi vores guidede sneskovandring på toppen af Kläppenberg. For dem, der ønsker at køre hurtigere, er der mulighed for en snescootersafari, der ligesom vores andre aktiviteter starter fra toppen af bjerget.
Restaurant tilbud
Du kan vælge mellem Kläppens ni restauranter og caféer. Restauratørerne bekymrer sig om de lokale iværksættere i Sälen og Dalarna, og derfor er meget af det, der serveres på resortet, lavet af lokale råvarer. Filosofien hos Kläppen Restaurants er klar: "Din skirejse skal også være din madrejse".
Indkvartering
På Kläppen Ski Resort kan du vælge mellem flere forskellige indkvarteringsmuligheder, som passer til både små og store familier, til vennegrupper eller til jer, der rejser som par. 
Skiløb på langrend
Ved siden af de alpine ski finder du Kläppens fire langrendsløjper på i alt 37 kilometer til både skate og klassisk skiløb. Du kan vælge mellem skiløb langs Västerdal-floden nede i dalen, på åben og snedækket hede eller på toppen af Kläppen Mountain. Selvfølgelig er gondolen også tilgængelig for dem, der har langrendsudstyr på fødderne.
Fakta
 Alpin Højde 655 m Maksimalt fald 315 m Antal pister 37 Antal lifter 21 Længste nedkørsel 3 km Samlet løbelængde 26 km Elektrisk oplyste pister 9 Pistemaskiner 6 stk.
Langrend
 Antal langrendsspor 4 Samlet sporlængde 37 km Topspåret 6,1 km Bjergspåret 24,5 km Myrspåret Lang 9.4 km, mellem 7.7 km, kort 5.6 km Älvspåret 13 km 
Sådan finder du din skiferie
Vil du være en hel uge på ski, er de fleste ophold søndag til søndag, men nogle hytter/hoteller har skiftedag lørdag, så her vil opholdet være lørdag-lørdag. 
Ønsker du en kortere skiferie, finder du dit ophold ved at søge torsdag-søndag eller søndag-torsdag, alt efter om du ønsker at rejse i hverdage eller weekend. Der kan være fordele ved at rejse f.eks. søndag-torsdag, da der vil være færre mennesker på skisportsstedet i hverdagene frem for i weekenden.
Book ophold
Book ophold inkl. færge

Kläppen

Skiferie på Kläppen i Sälen

Kläppen Ski Resort er Sveriges største familieejede skisportssted og det 6. største skisportssted i Sverige. Når du kommer sydfra, er Kläppen det første feriested, du kommer til i Sälen. Det, der adskiller Kläppen og Kläppenberget fra mange andre feriesteder, er, at det ikke er et almindeligt bjerg - men et bjerg, der er bygget til skiløb.

Familien Eriksson

Det er familien Eriksson, der har skabt Kläppen. Det hele startede i 1982, da Per Eriksson pulserede rundt på Kläppen i snesko. Hans store visioner fra 1982 er nu blevet til virkelighed. Kläppen har altid været et familieprojekt, eller rettere sagt - et liv for familien Eriksson. Per Erikssons søn, Gustav Eriksson, har nu haft rollen som administrerende direktør i et par år, og Gustavs kone Lena Eriksson er HR-chef på resortet. Erikssons tre børn tilbringer som alle andre børn i Sälen næsten al deres fritid på Kläppen. Det bedste fritidscenter i verden! Men Erikssons er ikke de eneste, der ønsker at udvikle Kläppenberget. Sammen med familien er der en tæt knyttet gruppe af kolleger og venner, som alle har et passioneret engagement i resortet.

Kläppen Ski Resort er bygget omkring et bjerg med pister i alle retninger. Feriestedet er beliggende i en skov, hvilket beskytter det mod vinden og gør, at sneen kan blive længere på pisterne. Kläppen byder på varieret skiløb for unge og gamle. Der er også flere hyggelige langrendsløjper på i alt 37 km for dem, der ønsker et andet tempo.

Gondol Sälen

En anden oplevelse er transporten fra dalen til toppen med Gondol Sälen. Takket være gondolbanens 47 gondoler med en kapacitet på 2.400 personer i timen er det sjældent, at der er køer i liften på resortet. Et andet stort plus er, at hver gondol har elektrisk opvarmede sæder, hvilket gør turen både behagelig og genopbyggende før den næste tur.

Troll & Trolla

Når børnene er der, vil de stifte bekendtskab med Kläppens store personligheder, de magiske figurer Trolle og Trolla. Ud over at være i børneområdet vil troldene optræde med en række farverige og lærerige forestillinger i løbet af ugen og invitere børnene til at synge med og interagere.

Kläppen Snowpark

En anden faktor, der har sat Kläppen Ski Resort på skikortet, er de berømte og prisbelønnede parker: Kläppen Snowpark, Junior Snowpark og Blue Line. Førstnævnte er udpeget som National Arena for Freeskiing og Snowboarding og er stedet, hvor både de nationale snowboard- og freeskiinghold afholder mange af deres camps. Hvis du er heldig, kan du møde den svenske snowboardstjerne Sven Thorgren, som er en af Kläppens ambassadører.

Vinteraktiviteter

Start dagen tidligt med morgenski i det nypræparerede og uberørte Manchester efterfulgt af en luksuriøs morgenbuffet på Restaurant Halster. For dem, der ønsker en anderledes oplevelse, anbefaler vi vores guidede sneskovandring på toppen af Kläppenberg. For dem, der ønsker at køre hurtigere, er der mulighed for en snescootersafari, der ligesom vores andre aktiviteter starter fra toppen af bjerget.

Restaurant tilbud

Du kan vælge mellem Kläppens ni restauranter og caféer. Restauratørerne bekymrer sig om de lokale iværksættere i Sälen og Dalarna, og derfor er meget af det, der serveres på resortet, lavet af lokale råvarer. Filosofien hos Kläppen Restaurants er klar: "Din skirejse skal også være din madrejse".

Indkvartering

På Kläppen Ski Resort kan du vælge mellem flere forskellige indkvarteringsmuligheder, som passer til både små og store familier, til vennegrupper eller til jer, der rejser som par.

Skiløb på langrend

Ved siden af de alpine ski finder du Kläppens fire langrendsløjper på i alt 37 kilometer til både skate og klassisk skiløb. Du kan vælge mellem skiløb langs Västerdal-floden nede i dalen, på åben og snedækket hede eller på toppen af Kläppen Mountain. Selvfølgelig er gondolen også tilgængelig for dem, der har langrendsudstyr på fødderne.

Fakta

Alpin
Højde 655 m
Maksimalt fald 315 m
Antal pister 37
Antal lifter 21
Længste nedkørsel 3 km
Samlet løbelængde 26 km
Elektrisk oplyste pister 9
Pistemaskiner 6 stk.

Langrend

Antal langrendsspor 4
Samlet sporlængde 37 km
Topspåret 6,1 km
Bjergspåret 24,5 km
Myrspåret Lang 9.4 km, mellem 7.7 km, kort 5.6 km
Älvspåret 13 km

Sådan finder du din skiferie

Vil du være en hel uge på ski, er de fleste ophold søndag til søndag, men nogle hytter/hoteller har skiftedag lørdag, så her vil opholdet være lørdag-lørdag.

Ønsker du en kortere skiferie, finder du dit ophold ved at søge torsdag-søndag eller søndag-torsdag, alt efter om du ønsker at rejse i hverdage eller weekend. Der kan være fordele ved at rejse f.eks. søndag-torsdag, da der vil være færre mennesker på skisportsstedet i hverdagene frem for i weekenden.

Book ophold

Book ophold inkl. færge